Dream Cruises pertama memperkenalkan pilihan masakan Halal

Pelayaran impian pertama mengumumkan bahawa orang tidak perlu meragui makanan Halal dalam pelayaran kerana mereka telah diberikan sijil Halal dari JAKIM.

Chef Eksekutif Saifol dari Genting Dream dengan pensijilan Halal oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) di bahagian Halal

Fakta yang mana Genting Dream adalah satu-satunya pelayaran di Asia yang mendapat pensijilan Halal. Pilihan masakan Halal kini ditawarkan untuk tetamu Islam. Ia adalah untuk memastikan bahawa mereka berkhidmat pelbagai pilihan hidangan halal-friendly di Genting Dream yang luas.

Sekarang ini para tetamu Islam akan mendapat jaminan pilihan masakan Halal yang telah  diperakui semasa siri jadual pelayaran 2 Malam, 3 Malam dan 5 Malam melawat Pulau Pinang, Phuket, Langkawi, Kuala Lumpur (Pelabuhan Klang), Surabaya, Bali Utara dan MacLeod Island. Para tetamu muslim boleh melihat pengalaman untuk merancang percutian di kapal persiaran mewah, Genting Dream.

Sumber:

https://www.dreamcruiseline.com/en-my/media/press-release/2018/press-release-20181115-dream-cruises-introduces-halal-cuisine-options-on-board-genting-dream/

Please follow and like us:

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)